Finance Risk & Compliance

“Bij MN zijn Risk & Compliance Officers niet alleen controleurs, maar vooral adviseurs. Ik schat dat we zo’n 80% van onze tijd besteden aan het adviseren van medewerkers. Dat betekent ook dat je sphere of influence veel groter is dan bij bijvoorbeeld een bank.”

De bijdrage van Risk & Compliance? 

Het realiseren van de vitale financiële toekomst die mensen verdienen, is een complexe verantwoordelijkheid. Zo kunnen rationele beleggingskeuzes op gespannen voet staan met wetgeving. Of met maatschappelijke waarden. En voor pensioenprocessen geldt dat de impact van kleine foutjes enorm kan zijn. Risk & Compliance onderkent dat risico’s onvermijdelijk en fouten menselijk zijn, maar wil risico’s wel inzichtelijk en beheersbaar maken. Niet zozeer door streng te controleren, maar vooral door het risicobewustzijn te stimuleren.

Wat speelt er binnen Risk & Compliance?

Veel, want MN ontwikkelt zich snel en elke verandering brengt, naast mooie kansen, ook risico’s mee. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met privacyoverwegingen in de cloud? En, in bredere zin, hoe willen we naar het vakgebied kijken? MN kiest ervoor medewerkers bij de hand te nemen en te challengen issues zelf te signaleren en op te pakken. Dat werkt, want medewerkers voelen zich inmiddels sterk bij Risk & Compliance thema’s betrokken. Zo sterk zelfs dat ze potentiële risico’s vaak al opmerken voordat ze een gevaar opleveren.

Wie werken er bij Risk & Compliance?

Proactieve Risk & Compliance professionals die ervan overtuigd zijn dat medewerkers risico’s vaak prima zelf in kunnen schatten. Mensen die zijn uitgekeken op het afvinken van lijstjes en hun expertise liever aanwenden om medewerkers van de juiste tips en tools te voorzien. Maatschappelijk betrokken mensen ook die er voldoening uit putten dat hun werk niet bijdraagt aan shareholder value, maar aan de financiële toekomst van twee miljoen pensioengerechtigden. En mensen met een zelfsturende, Agile mindset. Die mensen dus.

 

Niet de vacature kunnen vinden die je zoekt?

Ontvang nieuwe vacatures voor deze zoekopdracht per e-mail. Maak een Jobalert